Restaurant Day – Wrocław


Restaurant Day to dzień, w którym każdy może zostać szefem kuchni i otworzyć własną, jednodniową restaurację. W tej edycji bierzemy udział również my.

Wspólnie z Kasią, siostrą Miłosza, rozstawiamy się w najbliższą sobotę 18 maja o 16:00 na Wzgórzu Partyzantów we Wrocławiu. Przygotujemy potrawy, które mieliśmy okazję spróbować podczas naszych podróży oraz unikalne smakołyki, których nie spróbujecie nigdzie indziej (np. muffiny z Nieznanej Krainy autorstwa Kasi). Oto menu:

Zupa kukurydziana (Peru)
Zupa czosnkowa (Czechy)
Chilli con carne (Meksyk)
Green curry chicken (Tajlandia)
Banana bread (Australia)
Ciasto czekoladowe (Anglia)
Ciasteczka Soetkoekies (Afryka Południowa)
Ciasto marchewkowe (Australia)
Muffiny (Z Nieznanej Krainy)
Herbaty z różnych stron świata (słynna Mate de Coca z Peru, zielone herbaty prosto z Hong-Kongu, Marokańska herbata miętowa, herbata z oregano, anyżu, cedru wprost z Ameryki Południowej)

Zapraszamy! 🙂

One Reply to “Restaurant Day – Wrocław”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *